Támogatott tevékenységek

Az üzleti hatáselemzés során modellezhetjük vállalatunk működését és annak sérülése esetén jelentkező lehetséges üzleti hatásokat.

Támogatott tevékenységek:

  • Üzleti hatáselemzés felmérések és vagyonelem nyilvántartás, működési függőségekkel (Governance modul)

A SeCube moduláris felépítése lehetővé teszi az igények alapján történő részleges moduláris használatot is.

Működés modellezés

Az Inventoryban felvehetjük üzleti folyamatinkat, a kezelt adatköröket, az informatikai rendszereket és ezek működési és függőségi kapcsolatait. A nyilvántartási modellt akár mező szinten is testre-szabhatjuk.

Üzleti hatáselemzés

A Governance modulban ezen működési modellen az üzleti felelősöket bevonva Rendelkezésre állás, Bizalmasság és Sértetlenség szerinti üzleti hatáselemzést hajthatnak végre az arra kijelölt felelős felhasználók. Értékelhetjük az üzleti tevékenységek, rendszerek vagy adatvagyon sérülése során fellépő lehetséges kárhatásokat, mindezt a vállalatra szabható anyagi és immateriális értékelési aspektusok mentén valósíthatjuk meg. A kárhatások aspektusai (anyagi kár, hírnév kár, működési kár, jogi következmény, személyi sérülés stb.) és szöveges értelmezésük a vállalat működési környezetéhez szabható. Közigazgatási (Ibtv.), piaci és GDPR specifikus kárhatás tábla sablonok is elérhetők.

Erőforrások B-S-R Osztályozása

A vizsgálat alapján meghatározhatjuk összes vagyonelemünk besorolását. Osztályozhatjuk erőforrásainkat, testre szabható B-S-R biztonsági szintek alapján. Az osztályozás lehet manuális vagy a BIA eredményei alapján számolva paraméterezhető szabályok alapján.

BIA eredmények

A BIA felmérés eredmények az Inventory függőségi kapcsolatok mentén öröklődnek, listákba rendezhetők és számos egyéb funkciót táplálnak:

  • Erőforrások osztályozása
  • Egyes vagyon elemek érzékenység kimutatása, idő ábrázolással
  • Legnagyobb hatású hibapontok keresése
  • Szimulált események következményei
  • Kockázatelemzési hatás adatok
  • BCM visszaállítási időcélok (RTO, MTPD)

BIA

    top